2011. március 15., kedd

A 4. napon : 3 -> 2 -> 4

A tegnaphoz képest ezen a környéken kevés dolog változott. Északon viszont nagy gond van a reaktorokkal. Beszélt a miniszterelnök, ilyenkor mindig komolyabb bejelentés van. Sajnos nem jó híreket mond, de mindenki látja a miről van szó.
A hírekben szereplő reaktorok száma folyamatosan nőtt 3-asról 2-re, majd 4-re változott, minddel gond van. Itt, aki tud munkába megy, nálunk továbbra is munkaszüneti nap a mai. Délután értesítenek majd, hogy holnap kell-e menni, de ez függ a vonatközlekedéstől, mert a többség távolabbról jár be. Ugyan pár vonalon elindult a közlekedés, de nem lennék meglepve, ha a holnap is kimaradna, mert itt sok millió embert kell mozgatni. Persze sokkal jobban esne most munkába menni, biztosan gyorsabban telne a nap.

A földrengés riasztásaim száma csökkent, ma csak egy volt északról, még reggel, de itt nem volt érezhető, talán szép lassan csillapodik a magma. A boltok polcai kiürültek. Itt az épületben többen lakunk a cégtől, van egy, a házhoz tartozó étterem, ahol általában vacsorázni szoktam. Tegnap semmi gond nem volt, finom, meleg vacsorát szolgáltak fel, de ha áramkorlátozások lesznek délután és kora este, akkor a mai nap már kétséges. Bespájzoltam, jó pár napot kibírnék utánpótlás nélkül, de ha lassan helyreáll a közlekedés, akkor szerintem erre nem lesz szükség.

Mindenkinek kösz a biztatást

10 megjegyzés:

  1. 'Reggelt Botond! (Illetve most nem is tudom ott mi van.) Van valami terved arra az esetre, ha khmmm nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elvárnád?

    VálaszTörlés
  2. Szia Péter! Holnap megyek dolgozni, meg tudom végre beszélni, hogy legyen. Itt nincs még gond, de ha rosszabbra fordulna délnek veszem az irányt.

    VálaszTörlés
  3. Vigyázz magadra, gyere haza épségben. (Gondolom párszor hallottad ezt mostanság, azért csak légy észnél, ahogy egyébként is.)

    VálaszTörlés
  4. Melyik tersegben vagy? "A külügyminisztérium azt javasolja a Japánban tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy lehetőségeik szerint utazzanak biztonságos térségekbe. Kéri azt is, hogy új tartózkodási helyükről és elérhetőségükről értesítsék a tokiói magyar nagykövetséget. Veszélyeztetett területnek Ivate, Mijagi, Fukusima, Siba, Gunma, Ibaraki, Kanagava, Saitama és Tocsigi prefektúra számít a minisztérium listája szerint. (Független Hírügynökség)"
    Udv: P.

    VálaszTörlés
  5. Kanagawa déli része. A felsoroltak közül a legtávolabb. Sok dolgot kell mérlegelnem. Itt tudnak nekem segíteni, támogatnak. Csak példaképp, idemásolom a japán barátom levelét:

    Kadar-san
    Unfortunately if I get emergency information, I will immediately inform you!
    My power is limited but, I and our family try to best support for you.
    You can say to your family: “Japanese friend support me!”
    See you tomorrow
    Takai

    A munkahelyem megkért, hogy maradjak, mert így tudnak a legtöbbet segíteni. Ha most lelépek, délebbre nincs ilyen támaszom.

    De nem is kell, mert itt nincs gond. 1 órával ezelőtt emberek kocogtak az utcán, a gyerekek iskolába járnak. Egyelőre nincs gond, de ha romlana a helyzet, van kivel elmennem. Itt nem hazudnak a tv-ben.

    Még egyszer köszi az aggódást mindenkinek.

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Na, a lenyeg, h nem vagy egyedul, ha ozdulni kell. Isten ments, hogy fogadatlanul tanacsokat osztogassak, plane innen, de probalj meg szerezni jod tablettat. Mellek hatasa nincs, ha meg nem kell megmarad `emleknek`.
    Peace, szoritunk erted! (Asszonykam es en.)
    A legjobbakat!

    VálaszTörlés
  7. Szia Péter!
    Aranyosak vagytok, hogy aggódtok érte, köszönöm.
    Holnap talán már okosabbak leszünk, hogy hogyan és mikor tud hazajönni. Egyébként már felvette a kapcsolatot a követséggel is.
    Üdv: Csilla

    VálaszTörlés
  8. Szervusztok!
    Mi hír felőled? Remélem, jól vagy, nem szenvedsz szükséget semmiben.
    Üdv: Péter

    VálaszTörlés
  9. Szia Péter! Minden OK! Írok majd, csak most sok minden van hirtelen. Ha jól értettem, Írországban vagy? Leszel Magyarországon valamikor? Megihatnánk majd egy sört valahol.

    VálaszTörlés
  10. Szia Kadar-san! :)
    Igen, Írországban vagyok, Limerickben. Augusztusban leszünk Magyarországon az első 2 hétben. A második kört én fizetem! :)
    Szekszárdi vagyok eredetileg, de úgyis mindenfelé megyünk majd, szóval összehozzuk.
    Megyek az új posztodra.
    P.

    VálaszTörlés