2011. március 19., szombat

Yakitori egy hétre RÁ

Tegnap este kimaradtam, de köszönöm a hozzászólásokat, továbbra is minden ok, sőt. "A FÖLDRENGÉS" hetén terveztük annak a kolléganőnek a nomikai party-ját, aki nemrég egy fokkal feljebb lépet a hierarchiában. Ez itt mindig nagyon fontos mérföldkő és nem utolsó sorban jó ok az ünneplésre. Úgy ítéltük meg, hogy a katasztrófa egyhetes születésnapján normalizálódott már annyira, ami megengedi a buli bepótolását. Az áramkimaradás miatt hamarabb végeztünk, és Yokohama Kannai körzetében egy kifejezettem csirkehúsra specializálódott étteremben ünnepeltünk, majd ezt egy közelben lévő olasz borozóban zártuk le. Rengeteg csirke készítményt próbáltunk ki, nyerstől kezdve (csirke sashimi), a rizzsel, szakéval kombinált darált pipihúson keresztül (soboro) a torikawaig, ami a mi esetünkben sült csirkebőr pici szeletekre vágott és hagymással zöldséggel kevert elegye volt. Természetesen a jobban ismert yakitori sem maradt ki. Túl sokat nem akarok róla írni, inkább felrakok pár képet az atomfelhőtől rettegő csoportunkról. A borozóban egy táncos csapattal futottunk össze, akik szülinapot ünnepeltek, így a végén közös erővel ünnepeltünk. Picit becsíptem és csak hajnal 2-re értem haza. Ez nem lett volna különösebben baj, de 5 óra előtt keltem, mert tegnap délután sikerült előrehozni a kyotoi utat mától-keddig. A reggel nem volt egyszerű, de mire ezt írom már bejártam a kyotoi császári palota környékét, és nemsokára, két kávé után folytatom a város felfedezését, mert ez Japán egyik legősibb városa és durván ezer évig volt a császárság fővárosa (京都, Kyōto: jelentése főváros).

Itt is újraindult japán Barátok Közt, meg úgy látom, hogy Kadhafi kezd lenyomni minket a tévében, az újságokban és a neten is, tehát van remény a helyzet normalizálódására és lesz erő foglalkozni a sok szerencsétlennel észak-keleten, nekünk meg semmi bajunk. A cég hazaküldött a családomhoz egy picit hamarabb, 27-én repülök, a jegy is megvan.

4 megjegyzés:

  1. Hali!
    Megnéztem a képeket. Hát, ugyan mosolyogtok a képeken, de látszik, hogy ez csak ilyen mű. A félelem és a zizotóp ott csillog a szemetekben. Csak az csak a szake (sake, szaké, bocsi, nem tom:) )? :D
    Ha majd hazakeveredsz, megteszed, hogy a publikálható fotóidat felrakod valami elérhető helyre? Nagyon kíváncsi lennék rájuk. Meg étvágygerjesztőnek sem lesz rossz, a barátinkat fűtjük, h csapatosan el kéne tölteni Japánban 2-3 hetet. Mit ne mondjak, először furcsán néztek ránk, de megértették, h max majd jövőre.

    Annak örülök, h jól vagy és h kicsit még messzebbre kerültél délre.
    A legjobbakat, jó pihenést!
    Üdv: Péter

    VálaszTörlés
  2. Szia Péter! A feszültség természetesen egész héten megvolt és csak lassan oldódik, még mindig van belőle bőven. Most elindult a szennyezés mizéria, nem irigyelem őket.

    Láttam írtál, hogy augusztusban lesztek otthon, majd megbeszéljük és összefutunk valahol, ha úgy jön ki a lépés. A melómról röviden annyit, hogy kutatómérnökként húztam le az évet a HITACHI-nál, de majd személyesen többet. Skype-on elérhető vagyok ha, rákeresel a nevemre megtalálsz.

    Köszi a biztatást, Kyoto gyönyörű.
    Üdv.
    Botond

    VálaszTörlés
  3. Szia, a félelem a szemben csak poén akart lenni, ilyen sz@r humorom van, sorry :).
    Megyek skypeon felvettelek.
    Jó pihenést!
    Üdv: Péter

    VálaszTörlés
  4. Szia Péter!

    Botond képeit megnézheted a Picasa webalbumban a Botond galériája "fülre" rákattintva (ekkor az összes fotója elvileg megjelenik.)
    Jó nézegetést!
    Remélem fel tudjátok venni a kapcsolatot!:) Most éppen a városban mászkál, de holnapra elég rossz időt jósolnak Kyotóban, többet lesz a gépnél.

    Üdv: Csilla

    VálaszTörlés